De BeKooring wordt gesteund door de provincie Antwerpen.

Activiteiten

De BeKooring newsletter

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Gebruikerslogin

Dirigent en koor

Over de dirigent

Onze dirigent is Els Germonpré.  Els werd geboren in Oostende. De liefde voor het koorleven groeide er van kindsbeen af in de koren van Aimée Thonon, waarmee ze in allerlei koorformaties de wereld rondreisde. Toen ze op 18-jarige leeftijd het kinderkoor Tonadilla overnam, maakte ze kennis met het dirigentschap.

Ondertussen studeerde ze zang, muziektheorie en pedagogie aan het muziekconservatorium te Gent en ging enthousiast met het koorleven verder. Ze zong met lokale en internationale dirigenten als M.Scheck, Johan Duyck, René Jacobs, Ton Koopman, Frieder Bernius, Tönu Kaljuste, Ward Swingle en vele andere.
 
Ze was docente stemvorming aan het conservatorium te Gent, docente zang aan de muziekacademie te Hannut en werd uitgenodigd voor masterclasses rond koorstemvorming aan de universiteit van Chicago. Als dirigente was ze verbonden aan het damesensemble Arabesk te Mariakerke, Gent (1993-1997).
 
Haar muzikale activiteiten werden door enkele buitenlandse jaren naar New York en London onderbroken voor de beroepsactiviteiten van haar echtgenoot.  Bij haar terugkeer naar België richtte ze het kinderkoor op van het Sint-Pietersinstituut (2006-2014), vervulde koorcoachings i.o.v. Koor& Stem, zong in het Waalse damesensemble Hodie (olv Jean-Claude Wilkens (1990-1997/2001- 2013)en dirigeerde het gemengd koor Weeldezang (2012-2015).
 
Els woont met haar gezin in Turnhout, dirigeert er het gemengd koor De Vedel ( www.devedel.be) het mannenkoor Animato(www.mannenkoor-animato.be)en het kamerkoor De BeKooring te Mortsel (www.debekooring.eu).

Over het koor

Het prille begin dateert van 1993 toen enkele zangers, onder leiding van Gino Van Dam, het idee
opvatten om een koor op te starten dat zich zou toeleggen op het uitvoeren van oude muziek.
Het allereerste optreden (november 1994) werd erg gesmaakt en zou de voorloper worden van tal van uitvoeringen, zowel profaan als religieus.

Met de komst van Elsbieta Ring als dirigente, werd er nog professioneler gemusiceerd en sloop er een originele, slavische noot in het repertoire. Zij zou jarenlang het koor inspireren, met als hoogtepunt de opname van een cd in 2005. Bovendien werd het koor tot twee keer toe bevestigd in eerste afdeling op de provinciale koorwedstrijd.

In 2008 werd het dirigeerstokje overgenomen door Michiel De Langhe (uitvoering van het Gloria van Vivaldi).

Van november 2009 tot mei 2016 werd het koor gedirigeerd door Petar Calic.
Onder zijn bekwame leiding maakte het koor al koorreizen naar Tsjechië, Italië, Frankrijk en Budapest. 

Vanaf mei 2016 wordt de leiding overgenomen door Els Germonpré.

Momenteel bestaat “De BeKooring” uit 25 enthousiaste zangers (7 sopranen, 8 alten, 4 tenoren en 6 bassen).  Op de provinciale koorwedstrijd werd het koor opnieuw bevestigd in eerste afdeling. Een mooi resultaat!